Home Landelijke radio Ron Linker wordt NOS-correspondent in Parijs

Ron Linker wordt NOS-correspondent in Parijs


Ron Linker wordt vanaf volgend jaar zomer correspondent voor de NOS in Parijs. Hij is nu nog correspondent in Washington. Hij volgt in Parijs Saskia Dekkers en Roger Strijland op. Voor Washington gaat de NOS op zoek naar een nieuwe radiocorrespondent.

De 39-jarige Linker studeerde journalistiek in Tilburg en internationale betrekkingen aan de UvA. Hij werkt daarna tien jaar op NOS-redactie in Hilversum, als presentator van het Radio 1 Journaal en als verslaggever. De afgelopen zes jaar versloeg hij vanuit de Verenigde Staten onder meer twee presidentsverkiezingen, de nasleep van orkaan Katrina, de Olympische Winterspelen in Vancouver en de aardbeving in Haïti.

"Frankrijk is het land dat Nederlanders zo goed kennen, maar dat toch nog voortdurend voor verbazing zorgt. Datzelfde geldt voor Amerika. Het is de uitdaging om in dat spanningsveld de interessantste verhalen te vertellen en te laten zien", aldus Linker.

Momenteel heeft de NOS geen correspondent in Parijs. Saskia Dekkers stapte deze zomer over naar Nieuwsuur en Roger Strijland verruilde het Franse correspondentschap recent voor een baan als communicatieadviseur bij het Nederlands Bureau voor Toerisme in Parijs. Tot het aantreden van Linker in Parijs op 1 juli 2011 zullen Wereldomroep-correspondent Frank Renout en verslaggevers uit Hilversum het Franse nieuws voor de NOS verzorgen.
Foto: NOS

Vorig artikelVPRO zet uitzendingen Ronflonflon online
Volgend artikelDj’s Q-music aan de slag voor het goede doel op Q-vrijwilligersdag