Home Landelijke radio Roeland van Zeijst wint Ilse Wessel Prijs

Roeland van Zeijst wint Ilse Wessel Prijs

Roeland van Zeijst heeft vanmorgen de Ilse Wessel Prijs 2004 gekregen van de Wereldomroep. De jury was van mening dat Van Zeijst de meest talentvolle radiopresentator was. Hij presenteert op zondag het mediaprogramma Antenne 2 voor de Avro op Radio 2. Naast hem waren Kristian Westerveld en Mathilde Benak de andere genomineerden.

Voorzitter van de jury, mevrouw Lem van Eupen, licht de keuze van de jury toe: “Leuk, veelzijdig, een eigen stijl, gedurfd, dat waren de woorden die bij de jury opkwamen na het beluisteren van Roeland van Zeijst. Hij is een mooi voorbeeld van een ‘doorstromer’, iemand die begonnen is bij de lokale omroep en de ziekenomroep, daar veel ‘vlieguren’ heeft gemaakt en zo de ervaring opdeed om de sprong te kunnen maken naar de professionele sector.”

In aanmerking voor de Ilse Wessel Prijs komen radiopresentatoren die niet ouder zijn dan 30 jaar en live presenteren in de categorie nieuws, actualiteiten en achtergronden. Zij dienen zich te onderscheiden van anderen doordat zij een brugfunctie vormen tussen uitzending, onderwerp en luisteraar. Bovendien onderscheiden zij zich door hun interactie met gasten, hun taalvaardigheid en voorbereiding alsmede door hun inlevingsvermogen. Omroepen en luisteraars konden radiopresentatoren kandidaat stellen. René van Brakel (Omroep Brabant) was winnaar van de Ilse Wessel Prijs 2002 en maakte nu deel uit van de jury.

Vier jaar geleden nam Ilse Wessel na 20 jaar afscheid als presentatrice bij de Wereldomroep. Haar vakmanschap is voor de Wereldomroep een reden geweest een naar haar genoemde prijs voor jonge radiopresentatoren in te stellen en een kunstwerk te laten ontwerpen door beeldend kunstenaar Michiel van Pinxteren. Een replica van het kunstwerk (een bronzen beeld) wordt aan de winnaar van de Ilse Wessel Prijs aangeboden.