Home Landelijke radio Roeland van Zeijst neemt afscheid van de radio

Roeland van Zeijst neemt afscheid van de radio

Radiopresentator Roeland van Zeijst verlaat de AVRO. De afgelopen zes jaar heeft Van Zeijst voor de omroep op alle grote publieke radiozenders programma’s gepresenteerd. Hij wil vanaf september meer tijd investeren in zijn digitale content-personalisatiebedrijf Clicklab.

In 2000 begon Van Zeijst als nieuw talent in de nachtprogrammering van 3FM, met onder andere ‘Pyjama FM’, ‘Yorout’ en later het spraakmakende ‘RazendeRoeland’s Nachtbraaksel’. Daarnaast was hij vanaf het begin betrokken bij ‘Schiffers.fm’ op Radio 2. In 2002 ontwikkelde Van Zeijst voor die zender het consumenten-mediaprogramma ‘Antenne 2’, dat hij drie jaar lang presenteerde.

Dit ‘merkwaardige mediamagazine’ was uniek in zijn soort, mede dankzij de nieuwshonger, de eigenwijze presentatie en de vormgeving van Van Zeijst, waarvoor hij diverse vakprijzen ontving. Bij de intrede van nieuwe omroepen in het bestel zag de AVRO zich genoodzaakt het programma op te heffen, waarna Van Zeijst zijn entree maakte op de nieuwszender Radio 1. Daar presenteerde hij ‘AVRO Nachtdienst’ en viel hij in bij ‘AVRO 1opdeMiddag’.

“De afgelopen jaren heb ik veel plezier gehad en veel geleerd bij de AVRO”, zegt Van Zeijst. “Tegelijkertijd heb ik als informaticus de basis gelegd voor de innovatieve technieken die Clicklab toepast. De tijd is daarvoor nu rijp. De innovatiegolf in de media laat zich op dit moment niet langer combineren met een fulltime-functie bij de publieke omroep. Ik zal de ontwikkelingen bij mijn voormalige werkgever met grote aandacht blijven volgen en ik wens de AVRO veel sterkte binnen het grillige medialandschap.”