Home Landelijke radio Rob Trip presenteert laatste Radio 1 Journaal

Rob Trip presenteert laatste Radio 1 Journaal

Rob Trip presenteert vandaag zijn laatste Radio 1 ochtendjournaal voor de NOS. Hij trekt een jaar uit om bij de NPS negen documentaires over de Tweede Wereldoorlog te maken. Van zijn afscheid vandaag wil hij niks groots maken. "Het wordt gewoon een normaal Radio 1 Journaal", zo zei hij gisteren op Radio 1.

"Ik ga het nieuws van de ochtend en de mensen met wie ik werk het meeste missen." Balen van de wekker die vroeg ging heeft hij nooit. "De laatste dagen was het even lastig omdat ik verkouden aan het worden was. En dat is in het verleden wel vaker geweest, want je slaapt slecht en je snottert. Verder heb ik er altijd ontzettend veel zin in gehad", zegt de presentator die dagelijks vanuit het Gelderse Beuningen naar Hilversum rijdt.

"Ik heb er altijd toch iets van vrolijkheid in proberen te leggen. Het moet geen drie uur pret zijn, maar een beetje vrolijkheid in de ochtend moet je wel hebben." Trip gaat niet weg omdat hij het zat is. "Ad van Liempt (Andere Tijden, red.) stapte op mij over de documentaires over de Tweede Wereldoorlog. En dat is ontzettend leuk."

Wat Trip na dat jaar gaat doen is nog niet duidelijk. "Ik blijf gewoon in dienst van de NOS."