Home Landelijke radio Rob Stenders wil met KXradio op Arrow-frequentie

Rob Stenders wil met KXradio op Arrow-frequentie

KXradio heeft zich gemeld bij het ministerie van Economische Zaken als gegadigde voor het FM-kavel van Arrow Classic Rock. In het FD zegt Rob Stenders van KXradio wel dat de verwachtingen laag gespannen zijn. "We blijven ons richten op nieuwe internetoplossingen", zegt Stenders. "Er wordt nu al veel via Hyves en mobiele telefoons naar ons geluisterd."

Ook Radio 10 Gold van Talpa Radio, Kink FM, Erik de Zwart en 100%NL hebben zich gemeld voor het oude FM-kavel van Arrow Classic Rock.

Overigens is de interesse van Stenders in het kavel niet nieuw. Hij wilde Yorin FM kopen nadat RTL Nederland de zender in de etalage had gezet. Hij dacht de zender voor 5 tot 10 miljoen euro te kunnen kopen en ging op zoek gegaan naar iemand die wilde inversteren in de zender. Uiteindelijk heeft Reinout Oerlemans een bod gedaan. "Oerlemans zou over het zakelijke gedeelte gaan, ik zou directeur/programmaleider worden. Maar toen kwam SBS, en die boden meer dan de rest bij elkaar. Toen was mijn sprookje uit", zei hij in 2006.

Later werd de zender van SBS, Caz!, weer overgenomen door Arrow. KXradio is nu via de digitale kabel en internet te horen.

Het ministerie van Economische Zaken neemt tot eind deze maand de tijd om serieuze kandidaten te inventariseren voor de vrijgekomen FM-kavels van Arrow. Arrow had een betalingsachterstand en werd in maart uit de ether gehaald.