Home Landelijke radio Rob Stenders wil doorstromen naar Radio 2

Rob Stenders wil doorstromen naar Radio 2

Rob Stenders zou vanaf volgend jaar graag de overstap maken naar Radio 2. De 3FM-dj houdt er rekening mee dat zijn contract bij 3FM, dat volgend jaar afloopt, niet wordt verlengd, omdat hij te oud wordt. Rob is in april 44 geworden.

"Het einde van 3FM komt voor mij in zicht. Ik weet dat ik een keer moet plaatsmaken en iets in mij zegt me dat 3FM me volgend jaar met pensioen zal sturen", zo zegt Stenders in het Parool.

Vorige week werd bekend dat de NPO Radio 2 wil verjongen. De 3FM-dj denkt dat hij de zender daarbij kan helpen. "Ik kan Radio 2 van jeugdig elan voorzien. Ik word steeds ouder, Radio 2 steeds jonger. Ergens ontmoeten we elkaar."

Stenders vindt dat een dj moet voorkomen dat hij muziek moet draaien die niet meer bij hem past, omdat een dj dan niet meer geloofwaardig over. Iets wat volgens hem bij Henk Westbroek in zijn laatste jaren bij 3FM het geval was. "Hij wist bij god niet wat hij aankondigde, het interesseerde hem niet meer. Hij zette zich in de pers en in zijn programma tegen die muziek af. Dan blijft er niets meer over dan: ik heb een contractje en dat zit ik uit."

Vorig artikelTMF HitRadio vanaf morgen verder als HitRadio
Volgend artikel‘Het Dorp’ op één in Radio 5 Evergreen Top 1000