Home Landelijke radio Rob Stenders verbaasd over eigen tv-succes

Rob Stenders verbaasd over eigen tv-succes

Rob stenders is verbaasd van zijn succes op televisie. “Ik heb het nog niet eerder meegemaakt dat ik na een programma 48 sms’jes kreeg. Kennelijk vinden de mensen het leuk”, zegt hij in de Telegraaf. Zijn popquiz Late Vermaak is sinds vorige week donderdag te zien op Tien. De eerste aflevering scoorde verrassend goed met 410.000 kijkers, afgelopen donderdag waren het er 229.000.

Stenders vindt zichzelf wel bij Tien passen. “Ja, ik zou niet weten waarom niet, ik kan daar zonder gezeur mijn programma maken.” En waar hoort het radiodier in Stenders thuis? “Nou, mensen gaan dit vast weer uitleggen als een sollicitatietactiek, maar die VARA klopt natuurlijk wel. Daar voel ik me echt thuis.” Grijnzend: “Misschien dat 3FM nog iemand zoekt, zo van twee tot vier uur ’s nachts, een ervaren dj, die een jonge collega begeleidt?”

Zijn internetstation KXradio staat op een kruispunt, volgens Stenders. “Inmiddels stemmen dagelijks 15.000 tot 20.000 luisteraars op ons af. Leuk, maar ook een probleem: we moeten steeds meer bandbreedte bijkopen. De kosten zijn opgelopen tot zo’n 4000 euro per maand. Dat valt nu nog op te brengen, maar wanneer mijn contract bij RTL is afgelopen wordt het een ander verhaal. We staan op het kruispunt. Houden we op of gaan we commercieel? Want als we doorgaan, willen we er wel van vreten.”

Vorig artikelOmroep Brabant in het teken van Doe Maar
Volgend artikelProgrammaraad uit Zuid-Holland adviseert TMF Radio in plaats van 8FM