Home Landelijke radio Programmaraad uit Zuid-Holland adviseert TMF Radio in plaats van 8FM

Programmaraad uit Zuid-Holland adviseert TMF Radio in plaats van 8FM

De Programmaraad AGGWW heeft voor het voorzieningsgebied dat onder kabelexploitant Casema valt voor de gemeenten Aalburg, Giessenlanden, Gorinchem, Werkendam en Woudrichem in een concept advies geadviseerd TMF Radio wel op te nemen in het pakket ten koste van Radio 8FM. Ook Radio BemBem moet een plek krijgen op de kabel, vindt de programmaraad. 20 maart komt er een definitief advies.

Het aanbod van TMF Radio is naar mening van de Programmaraad een aanvulling op het huidige aanbod in deze categorie, onder andere daar de zender Nederlands talent een kans biedt.

Aangezien Radio 8FM zich richt op Noord-Brabant, acht de programmaraad het van geen toegevoegde waarde in Zuid-Holland. “De zender Omroep Brabant is wel opgenomen in het advies, waardoor de regionale informatie uit Brabant wel in het pakket vertegenwoordigd is.”

Aan TMF Radio wordt juist bij veel programmaraden getwijfeld, aangezien het zich richt op mainstream hits. Het radiostation kwam in de plek van RTL FM. Dan Ligtvoet van MTV Networks zei onlangs al niet bang te zijn de positie op de kabel te verliezen. “Voorlopig zitten we goed. Bovendien heb ik er geen enkel probleem mee om dit concept aan programmaraden te verkopen. TMF Radio heeft toegevoegde waarde.”

Vorig artikelRob Stenders verbaasd over eigen tv-succes
Volgend artikelGemeenteraad is lokale omroep ruzie Amersfoort zat