Home Landelijke radio Rob Stenders maakt filmdebuut

Rob Stenders maakt filmdebuut

Rob Stenders gaat acteren. Hij maakt zijn debuut in de horrorfilm Horizonica, die eind september in première gaat op het Nederlands Filmfestival. De 41-jarige radiomaker in dienst van RTL Nederland speelt een huisvader van wie het gezin wordt vermoord door een psychopathische zombie.

“We wilden iemand die lijkt op een rustige huisvader, maar aan wie je ook snel kan zien dat hij heel abrupt een grote verandering in zijn leven doormaakt”, legt regisseur Ramon Etman uit. De diskjockey zei meteen toe. “Vooral de scène waarin hij met een zombie in aanraking komt, was even spannend. Maar het ging allemaal meteen goed. Rob is echt een natuurtalent.”

Horizonica is een lowbudgetproductie waar een grote groep horrorfans drie jaar lang aan gewerkt heeft. De film verhaalt over een virus dat wordt verspreid door de Nederlandse waterleidingen en dat ieder mens in een zombie transformeert. Regisseur Etman omschrijft zijn film als “Resident Evil, maar dan op z’n Nederlands”.
Kamerling, Van Ginneken en Westbroek

Behalve Stenders spelen ook Antonie Kamerling, Aukje van Ginneken, Joost Prinsen, Henk Westbroek, Pierre Wind en de Amerikaanse regisseur Lloyd Kaufman bijrollen in de film. [AD]