Home Landelijke radio Rob Stenders en Paul Rabbering in het weekend op Radio 2

Rob Stenders en Paul Rabbering in het weekend op Radio 2

Rob Stenders en Paul Rabbering zullen vanaf januari een programma gaan presenteren op Radio 2. De zender heeft de nieuwe programmering bekend gemaakt, waarvan een aantal dingen al bekend waren. Onder meer de komst van Bart Arens op werkdagen van 9:00 en 12:00 uur en de start van een dagelijks nachtprogramma met Frank van 't Hof waren al aangekondigd.

Rob Stenders gaat elke zaterdagmiddag 'Rob Standards' presenteren. In zijn programma zal hij aandacht besteden aan de jubilea van klassieke albums en presenteert hij de 'Parallelle Universum Parade'. Hierin wordt de hitlijst uit een bepaald jaar met terugwerkende kracht in een nieuwe volgorde gezet. "Wat was nou eigenlijk de beste nummer 1 geweest in een bepaald jaar? Samen met luisteraars ga ik de pophistorie herschrijven", aldus Stenders.

Paul Rabbering gaat op zondagmiddag van 16:00 tot 18:00 uur 'Paul!' presenteren. Hij gaat daarin op zoek naar de allergrootste fans van Nederland. Zowel Rabbering als Stenders blijven daarnaast ook gewoon op 3FM te horen.

Een aantal programma's verandert van naam of uitzendtijdstip. Zo heet de weekendochtendshow van Jasper de Vries voortaan 'Echt Jasper'. Het programma 'Hemelbestormers' met Jeroen Kijk in de Vegte op zondag van 12:00 tot 14:00 uur wordt vervangen door 'Bureau Kijk in de Vegte' waarin de dj het antwoord zoekt op triviale en minder triviale vraagstukken van luisteraars. 'Zo'n Zondag' van Kristel van Eijk is voortaan op zondagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur te horen.

Door de wijzigingen neemt Radio 2 afscheid van Sander Guis. Hij was op zaterdag en zondag van 14:00 tot 16:00 uur te horen.

Zendermanager Jurre Bosman laat weten: "De programma's op zaterdag en zondag zijn de 'weekendbijlage' van NPO Radio 2. We bieden onze luisteraars al jaren een groot aantal unieke en onderscheidende programma’s, waaronder 'Spijkers met Koppen' en 'Muziekcafé'. Ik ben er trots op dat we daar vanaf januari ook shows van Rob Stenders en Paul Rabbering aan toe voegen; twee enorme muziekliefhebbers die goed passen op het publieke station NPO Radio 2."