Home Landelijke radio FunX krijgt van Amsterdam een ton aan overbruggingssubsidie

FunX krijgt van Amsterdam een ton aan overbruggingssubsidie

FunX krijgt van de gemeente amsterdam een eenmalige subsidie van 100.000 euro. Deze subsidie is bedoeld om FunX tot en met 2015 te laten doordraaien, hierna moet er een nieuwe vaste financiele ondersteuning komen.

De gemeente Amsterdam laat in een verklaring weten: "FunX is in Amsterdam het best beluisterde lokale radiostation onder jongeren en jongvolwassenen. De kracht van FunX is dat jongeren zich gemakkelijk kunnen identificeren met de zender. FunX biedt een platform voor zowel meningsuiting als meningsvorming." In Amsterdam zendt FunX uit onder verantwoordelijkheid van Publieke Omroep Amsterdam, andere zenders die hieronder vallen zijn AT5 en Salto.

In de periode 2002 tot eind 2012 heeft Amsterdam in een samenwerking met de vier grote steden (Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam) en het ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) de vier stadsedities van FunX gefinancierd. 

De vier grote steden en het Ministerie van OCW gaan in overleg over de ondersteuning aan FunX na 2015. Deze eenmalige subsidie is bedoeld om de tussenliggende periode te overbruggen.

Van de gemeente Den Haag heeft FunX dit bedrag ook dit jaar gekregen en volgend jaar nog een keer.