Home Landelijke radio NPO Radio 5 Rob de Nijs krijgt NPO Radio 5 Oeuvre Award

Rob de Nijs krijgt NPO Radio 5 Oeuvre Award

Rob de Nijs krijgt dit jaar de NPO Radio 5 Oeuvre Award. Presentator Jan Rietman verraste de zanger zojuist in de studio met het nieuws. NPO Radio 5 eert de veelzijdige artiest voor zijn rijke oeuvre met meer dan 35 albums en noemt Rob de Nijs een van de grondleggers van de hedendaagse Nederlandstalige muziek. Op 20 november neemt Rob de Nijs de prijs in ontvangst tijdens een speciaal voor hem georganiseerd concert in Theater Amsterdam.

De Nijs: “Ik wist dat er vandaag iets spannends ging gebeuren, maar dit is wel écht leuk!” Volgens de jury is “Rob de Nijs al meer dan 50 jaar een vaste factor binnen de Nederlandse popmuziek. Zijn oeuvre behelst tientallen noteringen in de Nederlandse hitparade. Met meer dan 35 albums op zijn naam bewijst de zanger dat hij zich tot de meest succesvolle artiesten van Nederland mag rekenen.”

Op zondag 20 november vindt de uitreiking van de NPO Radio 5 Oeuvre Award plaats in Theater Amsterdam. Tijdens dit speciale concert brengen verschillende artiesten een hommage aan Rob de Nijs. Ook zingt hijzelf meerdere nummers.

Foto: NPO Radio 5 | 50 Plus Beurs (Flickr)