Home Landelijke radio Rick van Velthuysen: “I’ll be back”

Rick van Velthuysen: “I’ll be back”

Rick van Velthuysen

Rick van Velthuysen maakte gisteren zijn laatste uitzending op Radio Veronica. In de nieuwe programmering van de zender, die morgen van start gaat, is geen plek meer voor Van Velthuysen. “Om met Arnie te spreken: I’ll be back. Dat dekt de lading en voorkomt nieuwe vragen, waar ik nog even het antwoord niet op kan geven”, laat de dj weten tegenover RadioFreak.nl.

“Ik heb het gevoel dat we met de radio momenteel in een soort van transitie zitten en dat iedereen zit te loeren op wat de ander doet”, zegt Van Velthuysen, verwijzend naar alle grote verschuivingen bij de landelijke radiozenders. “Hoe relevant is straks de FM nog en hoe zorgen wij ervoor dat wij nog luisteraars weten te boeien? Willen de radiobazen op zeker gaan en proberen we daarom gewaagde prikkelingen te voorkomen? Simpel gezegd: wordt radio een leuk behangetje, of zorgen we ervoor dat iedereen weer over radio gaat praten?”

Volgens Van Velthuysen zit de ontroering van radio juist heel vaak in de kleine dingen. “Je kunt proberen om van radio een soort van bedrijfseconomisch zwaar doordacht plan te maken, totdat er plotseling een mannetje van 6 voor je staat met een potje nagellak en dan verandert ineens alles. Radio maak je met je hart en als we dat vertrouwen weer hebben, dan zal de relevantie van radio als vanzelf groter worden. Te vaak willen we Deezer-tje of Spotify-tje spelen, maar radio is naar mijn idee beslist veel meer dan dat.”

Contract
Over zijn aflopende contract bij Radio Veronica dat niet verlengd wordt, zei Van Velthuysen onlangs: “Het is natuurlijk niet datgene wat mij voorgespiegeld is, dat ik ermee moet stoppen. In mijn beleving is het altijd zo: als je je werk goed doet en je behaalt je targets, dan zouden mensen eigenlijk content moeten zijn met wat je doet. Maar hee, ik ben de baas niet. Vrolijk word ik er in ieder geval niet van.”

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.