Home Landelijke radio Regionale zenders en Wereldomroep zenden uit voor Suriname

Regionale zenders en Wereldomroep zenden uit voor Suriname

Radio Nederland Wereldomroep, RTV Rijnmond en RTV Noord-Holland zenden aankomende zondag tussen 20:00 en 23:00 uur gezamenlijk een radioprogramma uit onder de titel ‘Watersnood in Suriname’. De marathon-uitzending is bedoeld ter ondersteuning van de inzamelingsactie van de gezamenlijke hulporganisaties.

‘Watersnood in Suriname’ is via extra kortegolffrequenties zowel in Suriname als in Europa te beluisteren en op FM in Noord-Holland en de regio Rijnmond. Via satellietverbinding met de Wereldomroep zenden ook lokale partnerstations in Suriname het programma uit: Radio 10, ABC, Rapar-The Hot One, Radio Noer en Radika in Paramaribo, alsmede Rasonic in Nieuw-Nickerie.

In het radioprogramma wordt geschakeld vanuit de Wereldomroepstudio in Hilversum naar de studio’s in Amsterdam, Rotterdam en Paramaribo, waar deskundigen en ooggetuigen zich buigen over de oorzaken en de gevolgen van de watersnood. Verslaggevers in het overstromingsgebied geven de laatste stand van zaken.

Via een directe verbinding met Hotel Arena in Amsterdam worden de luisteraars op de hoogte gebracht van de grote inzamelingsactie die op datzelfde moment op televisie wordt gehouden. Ook de Surinaamse gemeenschap in Nederland komt uitgebreid aan het woord. Hoe beleven zij de ramp? En natuurlijk aandacht voor de benefietwedstrijd van de Suriprofs, die eerder die dag wordt gespeeld.