Home Landelijke radio Valkenswaardse omroep op de schop

Valkenswaardse omroep op de schop

De lokale omroep van Valkenswaard VOS gaat op de schop. Uitzendingen op radio en tv moeten actueler worden en meer uitleg bieden. Zo wordt vanuit de nieuwe locatie in de Hofnar de gemeenteraad voortaan verslagen met analyses, en geven oud-raadsleden uitleg.

Na jarenlange strubbelingen is de verhuizing van de studio aan de Emmalaan naar de Hofnar rond. Tijdenlang werd er tussen gemeente Valkenswaard en VOS gekibbeld over onder meer aansluitingen en kabels, maar nu is dat technische deel rond. Wel moet nog de aansluiting naar de nieuwe regiekamer in De Hofnar worden doorgetrokken. Dat gebeurt volgens hoofd omroep J. Schutjes de komende weken.

VOS heeft verder aansluiting gezocht bij ’grote broer’ Omroep Brabant. “We willen meer gaan samenwerken. Wij geven daarom alle actuele dingen door aan Omroep Brabant. Zij begeleiden ons weer met techniek, opleiding van onze vrijwilligers en dat soort zaken.”

Verder gaat VOS, die de naam Omroep Valkenswaard heeft laten vallen en weer terug is bij de oude titel, één keer in de twee maanden een uitzending vanuit de Hofnar realiseren, gevuld met politiek, muziek en Valkenswaardse gebeurtenissen.

Ook radioluisteraars gaan de nieuwe aanpak merken doordat er meer actualiteit in de programma’s moet komen en meer aandacht voor politiek en cultuur. [Eindhovens Dagblad]