Home Landelijke radio Reformatorische Omroep gaat voorlopig door

Reformatorische Omroep gaat voorlopig door

De Reformatorische Omroep (RO) gaat door met uitzenden tot in ieder geval eind 2010. Er zijn nog niet voldoende donateurs, maar dankzij eenmalige giften kan de omroep voorlopig in de lucht blijven.

Vorige maand luidde de RO de noodklok vanwege het uitblijven van voldoende steun. De omroep wilde er eind deze maand 2500 donateurs bij hebben, anders zou eind dit jaar de stekker eruit gaan. Die doelstelling is niet gehaald; de teller staat op bijna 1200.

Dankzij extra giften van bestaande donateurs, in totaal 30.000 euro, heeft de RO de doelstelling verlaagd naar 1800 nieuwe donateurs. "Maar het zal duidelijk zijn”, aldus Van der Zouwen, "dat we die andere 700 donateurs er in de toekomst wel bij moeten hebben. Giften zijn eenmalig, donaties structureel."

Van der Zouwen geeft aan dat hij "heel erg heeft getwijfeld" of de RO door moet gaan. "We hebben er behoorlijk wat nieuwe donateurs bij in korte tijd, dus er is draagvlak. Maar niet voldoende om te spreken van massale steun. Hoe geloofwaardig ben je als omroep als je besluit door te gaan terwijl de doelstelling niet is gehaald?"

Uiteindelijk hebben de bestaande donateurs de doorslag gegeven, aldus de directeur. "Zij hebben door hun extra giften en positieve reacties ons ervan overtuigd dat we nu niet kunnen stoppen. Daarom gaan we door tot in ieder geval eind 2010."

Stichting Reformatorische Omroep (RO) maakt programma’s voor de hele gereformeerde gezindte en zendt uit via het Internet. Ook via de Kerktelefoon (Audioserver) en in veel bejaarden- en verpleeghuizen zijn de uitzendingen te volgen. Op zondag wordt niet uitgezonden.