Home Landelijke radio Reformatorische Omroep gaat van start

Reformatorische Omroep gaat van start

De Reformatorische Omroep (RO) gaat definitief door. Er is voldoende draagvlak voor de uitzendingen. Dat is de uitkomst van een vijf maanden durende proefperiode. Het bestuur van de RO maakt het besluit om door te gaan gisteravond formeel bekend aan leden, adverteerders en comité van aanbeveling tijdens een live-uitzending vanuit Echteld.

De RO, die uitzendt via internet, hield afgelopen tijd zeventien bijeenkomsten in het land om het initiatief bekendheid te geven. Hoewel er steeds slechts twintig tot dertig mensen aanwezig waren, blijkt er toch voldoende draagvlak voor de omroep, aldus de initiatiefnemers Arjan van der Zouwen uit Leerdam en Pieter Ariese uit Scherpenzeel.

De RO telt op dit moment 740 leden die 24 euro contributie per jaar betalen. Er zijn zo’n twintig adverteerders. Daarnaast krijgt de omroep giften van bedrijven en particulieren. De RO zendt 24 uur per dag muziek uit. Op woensdag worden er programma’s gepresenteerd door Dolf Lok, oud-radiomaker bij de EO. Het aantal gepresenteerde programma’s zal de komende tijd verdrievoudigen. De RO heeft een kantoorvilla in Eemnes gehuurd, die wordt ingericht als studio.

Zodra het mogelijk is wil de RO in de ether digitaal gaan uitzenden via DAB. [RD]