Home Landelijke radio Reformatorische Omroep in zwaar weer

Reformatorische Omroep in zwaar weer

De Reformatorische Omroep (RO) heeft met spoed  2500 nieuwe donateurs nodig om te blijven bestaan. De RO slaagt er niet in een breed draagvlak in de gereformeerde gezindte te verwerven. "Het aantal nieuwe donateurs blijft structureel achter bij de verwachtingen. Daardoor heeft de omroep zich in de afgelopen jaren niet kunnen ontwikkelen tot een levensvatbaar alternatief", aldus directeur Arjan van der Zouwen in het Reformatorisch Dagblad. Voor eind juni moeten de nieuwe donateurs binnen zijn.

"We hebben elkaar nú nodig. Help mee en vraag uw vader, moeder, broer, zus, ander familielid, buren, collega, vriend of vriendin om donateur te worden", zo staat op de website van de omroep te lezen. 

Daarnaast heeft Van der Zouwen  predikanten en kerken met een brief opgeroepen de omroep te steunen. "Het merendeel van onze achterban kijkt en luistert massaal via internet naar publieke en commerciële omroepen. Met voldoende steun kan de RO zich ontwikkelen tot een volwaardig en verantwoord alternatief. We hopen dat mensen die de reformatorische belijdenisgeschriften onderschrijven ook ten aanzien van de media een keuze maken die daarmee in overeenstemming is, voordat het voor de RO te laat is."

Stichting Reformatorische Omroep (RO) maakt programma’s voor de hele gereformeerde gezindte en zendt uit via het Internet. Ook via de Kerktelefoon (Audioserver) en in veel bejaarden- en verpleeghuizen zijn de uitzendingen te volgen. Op zondag wordt niet uitgezonden.