Home Landelijke radio Boosheid over verdwijnen sport op Omroep Flevoland

Boosheid over verdwijnen sport op Omroep Flevoland

Alle voetbalverenigingen in de Noordoostpolder en op Urk hebben een gezamenlijke brief aan directeur / hoofdredacteur Allard Berends van Omroep Flevoland gestuurd in een poging de radio-uitzending op zaterdagmiddag, met daarin de voetbalflitsen, te behouden. Daarnaast benaderen zij de sportwethouders in de Flevolandse gemeenten, statenleden en gedeputeerde John Bos.

"Alle regionale zenders in het land hebben op zaterdagmiddag een volwaardig sportprogramma. Waarom kan Omroep Flevoland dat niet behouden?", zegt Wybren Faber namens de voetbalclubs. "Meneer Berends heeft geen greintje feeling voor de sport."

Berends zegt het zelf ook helemaal niet leuk te vinden het sportprogramma ’te kelen’. Maar de omroep heeft geen keus. Het eigen vermogen is de afgelopen jaren in programma’s geïnvesteerd, zoals afgesproken. En volgens de nieuwe meerjarenstrategie moeten programma’s multimediaal zijn, dat wil zeggen ook geschikt voor internet, de kabelkrant en televisie. "Radioflitsen zijn dat niet”, aldus Berends.

Luistercijfers over alleen het sportprogramma op zaterdagmiddag zijn er niet. Bij Omroep Flevoland zullen meer programma’s sneuvelen die niet multimediaal zijn. "Het is een kwestie van keuzes maken en dat zijn soms pijnlijke keuzes", aldus Berends.