Home Landelijke radio Reflex FM wil landelijke kabeldekking met Urban

Reflex FM wil landelijke kabeldekking met Urban

Nadat Juize FM woensdag haar eerste kabelfrequentie in Gouda in gebruik nam is er een concurrent voor het station op gestaan. Het station Reflex FM wil zich ook gaan vestigen op de Nederlandsenkabelnetten. Het station wil binnen zes jaar een landelijke kabeldekking bereiken.

Het station maakt gebruik van een ‘Urban Contempery Format’ hieronder valt R&B, Soul, Rap, HipHop en Dancehall. Ze verwachten het meeste concurrentie te krijgen van Juize FM, en niet van FunX en Colorful Radio. Commercieel Directeur Chouikha zegt over de laatste twee zenders: “De formats van deze zenders bestaat slechts voor een klein gedeelte uit Urban Music en dan vaak ook nog de commerciële nummers uit de Top 40. Meer concurrentie verwachten wij te krijgen van Juize Fm welke naast Urban ook veel commerciële hits draait maar toch een stuk meer als Urban kan worden omschreven dan FunX en Colorful radio.”

De start hoopt Reflex Fm te maken in de randstad, hiervoor zijn aanvragen ingediend bij de programmaraad van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Hilversum en Alkmaar.