Home Landelijke radio Antenne Beijerland wil eigen lokale omroep voor Oud-Beijerland starten

Antenne Beijerland wil eigen lokale omroep voor Oud-Beijerland starten

Stichting Antenne Beijerland is druk bezig met de voorbereidingen om volgend jaar juni van start te gaan als lokale omroep voor Oud-Beijerland. Een groep enthousiaste en ervaren radiomakers wil vanaf juni 2005 een nieuw radiostation beginnen voor de inwoners van de gemeente. Hiermee willen de initiatiefnemers de dan aflopende vergunning van Omroep Hoeksche Waard overnemen. Met het uitzenden van onder andere raads- en commissievergaderingen en alleen op Oud-Beijerland gerichte informatieprogramma’s wil Antenne Beijerland zich onderscheiden van de huidige zendgemachtigde Radio Hoeksche Waard.

“Wij als initiatiefgroep vinden dat een grote gemeente als Oud-Beijerland een eigen lokale omroep verdient. In de huidige situatie verzorgt Radio Hoeksche Waard vanuit Puttershoek uitzendingen voor 5 gemeenten, waaronder Oud-Beijerland. Hiermee streven zij het doel van lokale nieuwsverstrekker naar ons idee voorbij. Iemand uit Oud-Beijerland zit niet op nieuws uit bijvoorbeeld ‘s-Gravendeel te wachten. Mocht dit wel zo zijn dan is hiervoor de regionale omroep Radio Rijnmond. Ook de beleidslijn van het Commissariaat voor de Media geeft aan dat een lokaal initiatief zoals Antenne Beijerland voorgaat boven een streekomroep voor meerdere gemeenten. Wij gaan er daarom vanuit dat ons initiatief er zeker zal komen”, vertelt Antenne Beijerland voorzitter Jan Roosenburg.

De komende tijd zal de Stichting Antenne Beijerland gebruiken om de zendtijdaanvraag helemaal in orde te maken. Als alles goed gaat zal er vanaf eind juni vanuit de studio in Oud-Beijerland uitgezonden gaan worden via ether en kabel. In een later stadium wil Antenne Beijerland ook lokale televisie en kabelkrant gaan brengen. Om alles te realiseren zullen collega omroepen uit de regio helpen met wat opstartactiviteiten.