Home Landelijke radio Reflex FM ook op de kabel in Rotterdam

Reflex FM ook op de kabel in Rotterdam

De programmaraad van Rotterdam heeft deze week haar radioadvies voor de periode 2005-2006 bekendgemaakt. Een van de nieuwe radiostations in dit advies is Reflex FM. Het station, wat een urban forma’ heeft, wil binnen zes jaar landelijke kabeldekking hebben. Eerder bracht de Alkmaarse Programmaraad al een positief advies uit voor Reflex FM.

“We zijn zeer verheugd met het feit nu ook in een van de grote steden geadviseerd te worden,” zegt Commercieel Directeur Chouikha. “Een stad als Rotterdam is voor ons commercieel gezien zeer interessant, daarnaast heeft ze ook een levendige Urban Cultuur. Door het wegvallen van Colorfulradio is een bij de doelgroep enorm grote behoefte aan een goede vervanger. Wij denken deze doelgroep op juiste wijze in hun behoefte te kunnen voorzien.”

Dat FunX ook op de Rotterdamse kabel zit is volgens Chouikha geen probleem. “Dit station is geen Urban zender maar heeft World Music als format met ruimte voor veel Arabische popmuziek. We zijn geen concurrenten en vormen slechts een aanvulling op elkaar.

Momenteel word door Reflex FM hard gewerkt aan het tot stand komen van haar programmering. De uitzendingingen starten officieel op 1 Juli 2005 maar zijn binnenkort al te beluisteren op internet via een live-stream.