Home Landelijke radio Radiozenders NDC Mediagroep blijven buiten bezuinigingen

Radiozenders NDC Mediagroep blijven buiten bezuinigingen

De radiozenders van de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) hoeven niet te bezuinigen en er gaan ook geen banen verloren. "Er zullen bij ons eerder mensen bij moeten in het tempo waar we nu in zitten", zegt directeur Nico Silvius van NDC Radio (RadioNL, Waterstad FM, City FM) tegen RadioFreak.nl

De NDC Mediagroep maakte vandaag bekend dat er een ‘forse bezuinigingsronde’ aan zit te komen door daling in de advertentieinkomsten. Alle bedrijfsonderdelen moeten daarbij bezuinigen. Verlies van banen is onvermijdelijk, aldus NDC.

Maar volgens Silvius blijft de radio-tak buiten schot. "NDC Radio is een zelfstandig bedrijf, bij de radio tak is er geen sprake geweest van een omzet daling. De omzet is in 2008 ten opzichte van 2007 gestegen met 70 procent."

En ook in dit jaar gaat het goed. "De eerste zes weken van 2009 is de omzet wederom hoger dan de eerste zes weken van 2008, ook de orders en reservering voor zendtijd is hoger dan begroot. De verwachting voor 2009 is zeer goed te noemen.

De drie radiozenders werden in november 2007 overgenomen door de NDC, waartoe ook de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden behoren. 2007 werd door directeur Cees Anceaux van NDC nog een ‘prachtig jaar’ genoemd.