Home Landelijke radio RADIONL trekt kort geding om format Radio Continu in

RADIONL trekt kort geding om format Radio Continu in


NDC Radio BV, eigenaar van RADIONL, heeft haar kort geding tegen Radio Continu ingetrokken. RADIONL had het kort geding aangespannen omdat ze vonden dat Continu nagenoeg hetzelfde format heeft als RADIONL.

Radio Continu zendt sinds mei uit op frequenties van HOTRADIO. Korte tijd later ontving het station brieven van NDC Radio. "Al snel belandden dreigende brieven in de bus met de mededeling dat de uitzendingen van Radio Continu in Twente en de Achterhoek onmiddellijk moesten stoppen. De directie van RADIONL was van mening dat het format nagenoeg gelijk is aan dat van RADIONL en zodoende concurrerend is aan het eigen format. Radio Continu zendt echter ook Engelstalige-, Duitstalige-, Country en Instrumentale muziek uit."

Omdat Radio Continu niet voldeed aan de sommatie van RADIONL, zocht het bedrijf de weg van een kort geding om via de voorzieningenrechter bij de rechtbank in Almelo Radio Continu alsnog te dwingen haar uitzendingen te staken in Twente en de Achterhoek. Maar op 5 juli, een dag voor het kort geding, trok de advocaat van NDC Radio alsnog het kort geding in.

RADIONL was nog niet bereikbaar voor een reactie op het bericht.

Vorig artikelLeiden houdt toch een lokale omroep
Volgend artikelLuisteraars luisteren langer naar Radio 1 door Sportzomer