Home Landelijke radio Radionieuws van woensdag 24 juli

Radionieuws van woensdag 24 juli

Radio 192 mogelijk van de kabel in Utrecht
De programmaraad Midden Utrecht heeft een concept-advies uitgebracht over doorgifte van radiostations via de Utrechtse kabel in 2003. Daarin wordt geadviseerd om Radio 192 niet meer door te geven in de gemeenten Houten, De Bilt, Vianen, Maarssen en Nieuwegein.

Deze programma’s worden doorgegegeven via kabelexploitant Casema. Radio 40, dat nog niet uitzendt, krijgt wel een positief advies. Radio 192 is inmiddels een actie gestart om de plek op de kabel in regio Midden Utrecht te behouden.

Radio Rijnmond weer marktleider
Na ruim een jaar op de tweede plaats heeft Radio Rijnmond in de maanden mei/juni 2002 de markleiderspositie in het uitzendgebied Zuid-Holland-Zuid heroverd. Met een marktaandeel van 13 heeft de regionale zender de concurrent Sky Radio met een marktaandeel van 12,2 naar de tweede plaats verdreven. Vooral in de ochtenduren (van 6.00 uur tot 9.00 uur) en in het begin van de avond van 18:00 tot 19:00 uur kan Radio Rijnmond op een hoog marktaandeel rekenen. Op dit uur is het marktaandeel gemiddeld zelfs 19.

Yorin FM sponsor Dancepop
Voor het Dancepop festival dat op zeven en acht september wordt gehouden in Elst, is Yorin FM als hoofdsponsor als aangetrokken. “In eerste instantie wilden wij met radio 538 in zee, maar op het laatste moment hebben we voor Yorin gekozen,” zegt Robin Hagens, initiatiefnemer van het evenement. Hagens heeft de keuze op Yorin FM laten vallen, omdat de zender in de week voorafgaande aan het festival de ether-frequentie voor Oost- en Midden Nederland introduceert.

“Het programma op Yorin staat in de eerste week van september geheel in het teken van het festival.” Of Yorin ook op de beide dagen ook vanaf het festivalterrein zal uitzenden is nog niet bekend. Yorin heeft daar nog geen besluit over genomen.”