Home Landelijke radio Radionieuws van Vrijdag 9 augustus

Radionieuws van Vrijdag 9 augustus

Win een plek in het Big Brother-huis
De selectieprocedure van ‘Big Brother’ is zo goed als afgerond. Yorin FM biedt haar luisteraars echter een unieke laatste kans om alsnog vanaf zondag 1 september als bewoner tot het beroemde Almeerse huis toe te treden. Tussen maandag 12 en vrijdag 16 augustus loopt tijdens de ochtendshow ‘Jensen In De Ochtend’ een bijzondere actie, waarbij één luisteraar kans maakt op een plaatsin het huis.

Luisteraars die geïnteresseerd zijn, kunnen dit vanaf maandag 12 augustus laten weten via www.yorinfm.nl. Elke ochtend selecteert Hummie van der Tonnekreek, de hoofdredacteur van ‘Big Brother’, één luisteraar en screent deze live in de uitzending. In de ochtendshow van maandag 19 augustus maakt Robert Jensen bekend wie uitverkoren is en wiens leven dus een totaal andere wending neemt vanaf zondag 1 september.

Brainpower nieuwe DJ bij Radio 538
De komende twee weken is de bekende rapper Brainpower te horen als DJ op Radio 538. Op 11 en 18 augustus neemt hij het populaire R&B en hip-hop programma Juize over in verband met de vakantie van DJ Niels Hoogland.

Brainpower treedt in Juize op als MC en praat de platen aan elkaar. Brainpower loopt al 15 jaar mee in de hip-hop ‘scene’ en heeft veel verstand van deze muziekstroming. Daarnaast heeft hij in het verleden bij de VPRO ook radio gemaakt zodat Brainpower een voor de hand liggende keuze is.

FunX komt met RDS en info op website
De multiculturele publieke radiozender FunX biedt vanaf volgende week een nieuwe service aan haar luisteraars. Via het RDS scherm kan de luisteraar zien welk nummer van welke artiest er op dat moment te beluisteren is bij de radiozender. Luisteraars zonder RDS-optie op hun radio kunnen ook via de website van Fun-X live informatie verkrijgen

Sky Radio bereikt bijna 10 miljoen luisteraars
Bijna 10 miljoen Nederlanders luisterden in de eerste 6 maanden van 2002 naar Sky Radio. Dit blijkt uit de meest recente luistercijfers, die onderzoeksbureau Intomart onlangs bekend heeft gemaakt. Radio 538 bereikte zo’n 7,5 miljoen luisteraars en staat op de tweede plaats. De derde positie is voor Radio 1 met 7 miljoen luisteraars.