Home Landelijke radio Radionieuws van maandag 14 oktober

Radionieuws van maandag 14 oktober

Geen rechtszaak tegen SBS
SBS Broadcasting, het moederbedrijf van de televisiezenders SBS6, Net 5 en V8 gaat voorlopig geen stappen ondernemen tegen de Utrechtse radiozender SBS-FM (Surinam Broadcasting). Volgens SBS6-baas Fons van Westerloo wordt er al te veel geprocedeerd. De zender voerde onlangs ook al rechtszaken over de namen Glamourland en Goedemorgen Nederland.
VARA benoemt nieuwe adjunct-directeur
Jeroen Doecet is door de VARA benoemd tot ad interim adjunct-directeur RTV en Nieuwe Media.Hij volgt Frans Klein op die directeur RTV is geworden.

Doecet was het afgelopen jaar al Hoofd Internet en Teletekst en heeft in die baan een belangrijke rol gespeeld bij het tot stand komen van de samenwerking tussen de Publieke Omroepen op internet.

Radio Oost in Steenwijk
Het Radio Oost-programma Buisman & zo, dat maandelijks een plaats in de Kop van Overijssel aandoet, wordt woensdag opgenomen in de voormalige stationsrestauratie in Steenwijk.De restauratie ligt naast het leegstaande postkantoor, waarin binnenkort het eerste kunststofmuseum van Nederland wordt gevestigd. In het ‘Poly Plasticum‘ wordt onder meer een grote verzameling spullen van bakeliet ondergebracht.

Chiel Montagne terug op Radio 192
Vanaf zondag 20 oktober is Chiel Montagne weer te beluisteren bij Radio 192. Toen Radio 192 in 2001 begon met uitzenden maakte Chiel Montagne al een dagelijks programma voor de zender. Eind vorig jaar koos hij voor Radio Nationaal, omdat hij daar nóg meer kon doen voor het hem zo dierbare Nederlandstalige lied.

Toen dat station begin augustus overschakelde op non-stop programma’s verloor Chiel Montagne -samen met diverse collega’s- zijn programma. Montagne zal iedere zondagochtend tussen 11.00-12.00u te horen zijn op Radio 192.

Dance Classics party op Royaal FM
Royaal FM organiseert op 2 november de Dance Classics party. Vanuit Sporthal Genderbeemd in Eindhoven begint om 20:30 uur een drie en een half uur durend eighties feest. Het evenement zal ook live uitgezonden worden door Royaal FM.

Vorig artikelMassale aandacht voor begrafenis Prins Claus
Volgend artikelRadio West mist cruciaal moment wegens stroomstoring