Home Landelijke radio Marisa Heutink weg bij Radio Oost

Marisa Heutink weg bij Radio Oost

Marisa Heutink is weg bij Radio Oost. De afgelopen jaren presenteerde ze het programma 'Goedemorgen Overijssel' op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur. Ze is daar recent mee gestopt "na verschil van mening over de ontwikkeling van het programma", aldus RTV Oost. 

In een reactie aan RadioFreak.nl laat Heutink weten dat ze vertrekt omdat RTV Oost haar, na 3,5 jaar via een payroll-constructie te hebben gewerkt, niet in dienst wilde nemen en dat de omroep tegen haar zin in meer met webcams wilde gaan werken. 

"Een vast webcam-beeld met een overzicht van de radiostudio was al langer te zien. De recente wijziging van presentatie vanuit een meer op televisie gerichte studio met bijkomende cameravoering en belichting paste echter niet langer bij de manier waarop ik radio wil maken", laat ze weten.

Bert van Losser, die voorheen 'KlaarWakker' presenteerde, neemt 'Goedemorgen Overijssel' over. Jan-Willem Kobes volgt op zijn beurt Van Losser op.

Bert van Losser was de afgelopen jaren al als sidekick in Goedemorgen Overijssel te horen naast Marisa Heutink. Hij combineerde dit met de presentatie van 'KlaarWakker'. Jan-Willem Kobes was al de vaste vervanger van Van Losser bij 'KlaarWakker' en wordt nu dus de vaste stem van het ochtendprogramma van Radio Oost.

Wat Marisa Heutink gaat doen naar haar vertrek is onduidelijk. Zij was, voordat ze bij Radio Oost aan de slag ging, te horen op 3FM, Caz! en Arrow Classic Rock. Een jaar geleden spraken we met haar voor de serie 'Hoe is het met'.