Home Landelijke radio Radionieuws van donderdag 26 september

Radionieuws van donderdag 26 september

Langs de Lijn over Omniworld

NOS Langs de Lijn zendt vanavond een reconstructie uit van de fouten die gemaakt zijn rondom een sportproject dat de gemeente Almere op de Nederlandse kaart moest zetten.

In de reconstructie komen de hoofdrolspelers van het Omniworld-schandaal aan het woord. Zij kijken terug op de afgelopen vijf jaar en geven antwoord op de vraag wat er mis ging in het Omniworld-debacle.

Radio 10 FM ook van start met bewijsnummering radiocommercials
Radio 10 FM, onderdeel van Arcade Media, heeft een contract getekend met Music & Images Broadcast Services voor de bewijsnummering van radiocommercials. Hiermee kan Radio 10 FM juridisch bewijzen dat de commercials daadwerkelijk zijn uitgezonden, wat reeds lang een eis is van adverteerders en mediabureaus.

Radio 10 FM volgt daarmee commerciële stations als Radio 538, Noordzee FM en Sky Radio die in september van start zijn gegaan met bewijsnummering. Het watermerk-netwerk van M&I is het eerste dat in Europa wordt aangelegd. Door het toekennen van een uniek watermerk aan elke commercial is het mmogelijk op de seconde vast te stellen hoe vaak en wanneer een commercial of een bepaalde plaat wordt uitgezonden.

Erik de zwart in de 12e provincie
Diskjockey en baas van het populaire radiostation 538, Erik de Zwart is zaterdag 28 september te gast in het TV Flevoland-programma De 12e provincie. In de fraaie oude Mercedes, van waaruit het programma grotendeels wordt opgenomen, neemt Wilting Erik de Zwart mee naar Flevoland, de 12e provincie.

Nieuw bij Rijnmond: Salondotcom
Vandaag is Radio Rijnmond met ‘Salondotcom’ begonnen, een wekelijks programma over Internet en ICT met de blik op de Rotterdamse regio.

Het Bureau als hoorspel
De NPS zal van september 2003 tot de zomer van 2005 een radiobewerking van HET BUREAU uitzenden. De bewerking in 360 delen zal te beluisteren zijn in dagelijkse afleveringen van 15 minuten via verschillende zenders en op internet.

HET BUREAU is een bewerking van de romancyclus in 7 delen (en 5000 bladzijden) geschreven door J.J.Voskuil, waarin de belevenissen beschreven worden van Maarten Koning, van 1957 tot 1987 als volkskundige werkzaam op het P.J. Meertens-Instituut in Amsterdam.

Radio sparta
Een aantal supporters van voetbalclub sparta is begonnen met een illegale zender. De zender is gevestigd in het westen van Rotterdam, in het midden van de doelgroep dus en zal uitzenden via 98.5 FM. Ze willen een toegevoegde waarde zijn voor de club, door de stem van de supporter te verspreiden en met de nodige opbouwende kritiek.

Voorlopig is sparta radio rond wedstrijddagen nog slechts 1 uur per week on-air, op vrijdag 27 september om 17u30, gaat de eerste uitzending van start.

Laatste keer Radio Rouveen tijdens de jaarwisseling
Het lokale gelegenheidsstation Radio Rouveen zal komende jaarwisseling voor het laatst uitzenden. Hoofdreden is dat de ‘mannen van het eerste uur‘, die vijf jaar geleden het initiatief startten, het vele organisatiewerk niet meer kunnen combineren met hun dagelijkse werk.

‘Radio Rouveen‘ werd in 1997 opgericht door twee Rouveense jongeren. Hun doel was om met een marathon-radio-uitzending een brug van het oude naar het nieuwe jaar te slaan.