Home Landelijke radio Radionieuws van donderdag 19 september

Radionieuws van donderdag 19 september

Wereldomroep wint Amerikaanse award
De National Lesbian and Gay Journalists Association in de VS heeft de Wereldomroep de “Excellence in Audio Award” toegekend voor de radiodocumentaire ‘The Nigerian Closet’ van Eric Beauchemin van de Engelse afdeling. Dit omdat “het een kant van het leven toont die wij anders niet te zien zouden krijgen”. Het is de derde keer in vijf jaar dat deze onderscheiding naar de Wereldomroep gaat, en die ziet daardoor haar internationale reputatie voor berichtgeving over mensenrechten bevestigd.

bron: villamedia

Nederpopweek bij Radio 192
Van maandag 23 tot en met zondag 29 september staat de programmering van Radio 192 in het teken van de Nederpop. Naast de muziek van eigen bodem hoor je ook interviews met artiesten. Zondag 29 september wordt de Nederpopweek afgesloten met een speciale Story of… Nederpop.

Volgende week Herfstweek bij RTV Oost
Het begin van het najaar gaat bij RTV Oost niet onopgemerkt voorbij. De omroep hult zich volgende week in herfstkleuren. RTV Oost presenteert dan het muzikale thema de ‘Herfstweek’ als derde deel van de grote publiciteitscampagne ‘De Jaargetijden’. Uiteraard is Radio Oost tijdens de ‘Herfstweek’ gewoon nieuwszender voor Overijssel, maar de programma’s worden overgoten met een rijkelijk gevulde herfstsaus.

De slogan is van 23 t/m 29 september ‘Houvast in stormachtige tijden’. Radio Oost geeft daar invulling aan met sfeervolle interviews, mooie hits en typische najaarsrecepten. Met passende muziek, verhalen van Overijsselaars over hun herfstbelevenissen en speciaal voor de ‘Herfstweek’ geproduceerde jingles zal Radio Oost het najaar inluiden.

Geen Big-Brother op de radio
Het Australisch radiostation 2XS uit Palmerston North, gaat toch geen Big Brother voor kinderen maken. Het station wilde tien kinderen twee weken lang in een huis zetten. Via internet konden de kinderen dan gevolgd worden. Maar het gaat niet door uit angst voor pedofielen die de uitzendingen zullen bekijken en de kinderen dan lastig kunnen vallen na het programma.

Het station zegt het programma met tegenzin gestopt te hebben na klachten van de Australische overheid en een instelling die zich bezighoud met de veiligheid van het internet. Het programma zou vrijdag van start gaan.