Home Landelijke radio Radiofreak was aanwezig bij laatste uitzending Jacobus!

Radiofreak was aanwezig bij laatste uitzending Jacobus!

Cobus Bosscha presenteerde gistermiddag voor het laatst zijn programma ‘Jacobus!’, vanaf het strand van Bloemendaal. Bosscha moet weg omdat zendercoördinator Florent Luyckx de popzender wil herprofileren. Volgens Luyckx past Cobus niet in het nieuwe 3FM-profiel.

Radiofreak was aanwezig bij de laatste uitzending en stelde Cobus Bosscha een aantal vragen.

We zitten hier op het strand bij Bloemendaal, bij strandtent Woodstock. Waarom heb je besloten je laatste uitzending hier op het strand te doen?

Dat heeft een geschiedenis. Toen ik net was begonnen bij 3FM hebben we de honderdste uitzending ook op het strand gedaan. Verder is de sfeer hier ontspannen en gaat het erom met zijn allen iets leuks te doen, zonder commerciële belangen. Dat idee wilde ik ook aan mijn laatste programma meegeven.

Hoe voelt het, nu je je laatste uitzending achter de rug hebt?

Het voelt vreemd. Het dringt nog niet helemaal tot me door. Dat zal volgende week wel komen. Als ik thuis zit en niet op mijn werk ben.

Je bent ontslagen omdat je niet bij de nieuwe programmering zou passen. Je was het zelf niet eens met je ontslag. Zag je het wel aankomen?

Nee het kwam als een donderslag bij heldere hemel. Vooral omdat de luistercijfers goed waren en ik altijd een goede interactie met de luisteraars had.

Wat zijn je plannen nu verder?

Ik ben in vaste dienst bij de KRO. Zij willen met mij verder en ik met hun. In wat voor vorm is nog niet duidelijk. Ik heb in het verleden ook andere dingen gedaan zoals teksten schrijven voor programma’s, maar radio maken is iets waarin ik groei en bloei. Misschien moet ik ook eens gaan kijken naar andere richtingen binnen de KRO. Wat ik verder leuk vind. Maar radiomaken blijft mijn eerste keuze.


Cobus zijn laatste seconden op 3FM