Home Landelijke radio Radiodirecteur Dave Kentie vertrekt bij BNN

Radiodirecteur Dave Kentie vertrekt bij BNN


Dave Kentie vertrekt per 1 april bij BNN. Dat heeft de radiodirecteur van BNN zojuist aan het personeel van de omroep laten weten. Hij vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Wie Dave Kentie gaat opvolgen bij BNN is nog niet bekend. “BNN is en blijft een jongerenomroep waar je je pensioen niet zult halen. Nadeel hiervan is dat ook echte BNN’ers van het eerste uur een keer het huis uitgaan. Met Dave is dat nu ook het geval”, zegt Algemeen Directeur Lucas Goes van BNN.

Wat Kentie nu gaat doen is nog onduidelijk. “Ik ga eerst een poosje mijn hoofd leegmaken om dan weer vol energie en enthousiasme aan nieuwe avonturen te beginnen!”

Dave Kentie heeft twaalf jaar bij BNN gewerkt. “In 1998 zijn we begonnen met een hele kleine baby. Deze baby is door een soms heftige pubertijd gegaan, maar is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige volwassene die gelukkig het kind-zijn niet verleerd is. Ik ben trots dat ik al die jaren BNN-Radio heb mogen leiden en opbouwen, maar er komt ook een tijd dat je je kind moet loslaten. Dat is nu. De BNN-Radioprogramma’s staan als een huis en worden beter beluisterd dan ooit tevoren. Vanaf september gaat BNN nog meer mooie radioprogramma’s maken. Ik ben nu druk bezig met het realiseren van die groei. Als dat geregeld is, zit de klus er op. Een goed moment om te vertrekken dus.”