Home Landelijke radio Radio West Top 500 krijgt vervolg

Radio West Top 500 krijgt vervolg

Radio West zal ook volgend jaar een Top 500 van regionale artiesten gaan maken. De lijst was in eerste instantie opgezet als eenmalige jubileumactiviteit, vanwege het 20-jarig bestaan van de zender. Maar omdat het een succes was, wordt er een vervolg aan gegeven.

Het nummer ‘Radar Love’ van Golden Earring is de beste plaat uit de regio, zo bepaalden de luisteraars van radio West. Aan het eind van de finale-uitzending van de Radio West Top 500 ontvingen de bandleden een award vanwege de nummer 1 notering van hun nummer. De award werd uitgereikt in Noordwijkerhout, waarmee de zes dagen durende Radio West Top 500 het slot van de finale-uitzending beleefde.

Sinds maandagochtend 21 januari zond radio West de Top 500 uit, een hitlijst met alleen maar nummers van regionale artiesten. Tijdens de finale-uitzending van zaterdagavond waren veel mensen uit de muziekwereld en muziekfans uit de regio te gast. In de drie uur durende uitzending namen presentatoren Hans Rouw en André Koolen de luisteraars mee naar nummer 1.

De top 10 was als volgt:
10 Anouk – Nobody’s wife
9 Bertus Bonk – Morge
8 Klein Orkest – Over de muur
7 Within Temptation – Ice Queen
6 Kane – Rain down on me
5 Q’65 – The live I live
4 Harry Klorkestein – O, o Den Haag
3 Kayak – Ruthless Queen
2 Shocking Blue – Venus
1 The Golden Earring – Radar Love

Vorig artikelJeroen van Inkel zoekt naam voor twee euromunt
Volgend artikel100ste Peter de Vries meldt zich voor Nationale Peter de Vries-dag