Home Landelijke radio 100ste Peter de Vries meldt zich voor Nationale Peter de Vries-dag

100ste Peter de Vries meldt zich voor Nationale Peter de Vries-dag

Peter de Vries, een stoere rocker van 43 jaar uit Schiedam is de 100ste Peter de Vries die zich heeft aangemeld voor de Nationale Peter de Vries Dag. Op zaterdagochtend 10 februari tussen 07:00 uur en 12:00 uur probeert presentator Sander de Heer zoveel mogelijk Peter de Vriesen bij elkaar te krijgen in de 3FM-studio van Het Huis van de Heer voor een officiële recordpoging.

Het idee voor de Nationale Peter de Vries dag ontstond begin december doordat nieuwslezer Peter de Vries met een bericht kwam over 1200 mensen met de achternaam Jones die in Wales bij elkaar kwamen.”Dat kunnen wij ook”, zeiden de dj en nieuwslezer. “Met de achternaam De Vries krijg je het hele Mediapark wel vol”, zei De Heer. “Nou, dat lukt je ook met alleen maar Peter de Vries”, grapte Peter de Vries.

De 100ste Peter de Vries is zanger en gitarist en gaat op 10 februari tijdens de uitzending ook een optreden verzorgen. Ook alle andere Peter de Vriesen dragen hun steentje bij aan de extra lange uitzending van Het Huis van de Heer. Zo zijn er workshops van onder andere Peter de Rolstoelverkoper, Peter de drummer, Peter de Chefkok, Peter de Wijnhandelaar, Peter de Politieagent, Peter de Dansleraar en Peter de Fysiotherapeut.

De zoektocht naar Peter de Vries gaat nog steeds verder. Zaterdag 3 februari gaat presentator Sander de Heer zelf nog door heel Nederland op zoek naar nog meer Peter de Vriesen. Hij brengt een bezoek aan plaatsen in Nederland waar de meeste mensen voorkomen met de de achternaam De Vries. Maar zijn er ook nog Peter de Vriesen in deze plaatsen te vinden? Onder andere Bussum, Voorthuizen, Apeldoorn, Epe, Hattum, Zwolle, Hasselt, Zwartsluis, Giethoorn, Steenwijk, Vledder en niet te vergeten het plaatsje Vries (ligt net boven Assen) worden door Sander uitgekamd.

Vorig artikelRadio West Top 500 krijgt vervolg
Volgend artikelDoek voor LTV3 definitief gevallen