Home Landelijke radio Boeren Top 25 op Radio 2

Boeren Top 25 op Radio 2


Voorafgaand aan de ontknoping van het televisieprogramma Boer zoekt Vrouw presenteert het KRO-radioprogramma Haandrikman Pakt Uit! op zondag 11 november de eerste editie van de Boeren Top 25. Dit moet een muzikale afspiegeling zijn van het boerenleven.

Presentator Bert Haandrikman, zelf opgegroeid in een boerengezin, vindt het tijd om Nederland ook muzikaal kennis te laten maken met het boerenleven: "Er zijn ontzettend veel mooie liedjes over het platteland gemaakt. Niet alleen van dialectbands als Normaal. Als je verder zoekt, heeft het boerenleven muzikanten veelvuldig geïnspireerd."

De Boeren Top 25 is tot stand gekomen in samenwerking met KRO’s Boer Zoekt Vrouw. Gedurende het zesde seizoen van het televisieprogramma werden er via de radio suggesties aangedragen voor de lijst. Dit werd onder andere gedaan door bekende boeren: Albert Jan Maat (voorzitter LTO Nederland), Evert van Benthem (tweevoudig winnaar Elstedentocht en boer in Canada) en Bennie Jolink (zanger boerenrockband Normaal). Jolink koos Taxes on the farmer who feeds them all van Ry Cooder. 

De lijst is te horen tussen tussen 14.00 en 16.00 uur op Radio 2.