Home Landelijke radio Radio Veronica 103 officieel van start

Radio Veronica 103 officieel van start

“Welkom terug bij Radio Veronica! Veronica heeft een grote historie in medialand. Een omroep die zoveel in beweging heeft gebracht, hoort zelf aanwezig te zijn op radio en televisie. Het had weinig gescheeld, of Veronica was verdwenen. Maar Radio Veronica zal nu weer 24 uur, 7 dagen per week te horen zijn. Het is raar, maar Sky Radio kan Veronica nu weer helpen terug te komen. En zo is de cirkel weer rond” met deze woorden opende Sky-directeur Ton Lathouwers om 18:00 uur de uitzending op Radio Veronica 103 en nam hij afscheid van Radio 103.

Radio Veronica-oprichter Bull Verweij kreeg de eer om Radio Veronica officieel te starten. “Veronica is een mooie meid geworden. Ik ben Sky Radio erg dankbaar dat ze Veronica onder haar vleugels heeft genomen. De democratie in Nederland heeft nu toch weer gewonnen”. Met een druk op de knop werd Veronica om 18:05 uur officieel gestart.

De uitzending van vandaag kwam vanaf 15:00 uur van het oude zendschip ‘Norderney’ waarmee Veronica vroeger ook uitzond. Net iets voor 18:00 uur was het einde van Veronica precies 29 jaar geleden door Rob Oud te horen. Inclusief het Nederlandse volkslied.

Het nieuwe Radio Veronica valt onder beheer van Sky Radio. De vereniging Veronica heeft aandelen in Sky gekregen in ruil voor haar naam. Na drie maanden zelfstandig uit te hebben gezonden, is Radio 103 vervangen door Radio Veronica met in de programmering veel bekende dj’s als Peter Teekamp, Ferry Maat en Kas van Iersel. Het station gaat zich richten op de oudere doelgroep met muziek uit de jaren ’80 en ’90.