Home Landelijke radio Onduidelijkheid over nieuwe etherfrequentie Radio Lelystad

Onduidelijkheid over nieuwe etherfrequentie Radio Lelystad

Het is nog steeds onduidelijk wanneer Radio Lelystad een nieuwe etherfrequentie in gebruik kan nemen. Sinds 1992 zendt de lokale omroep uit via 106.9 MHz. "Door de groei van Lelystad en de komst van nieuwe zenders in de ether" was de ontvangst volgens de omroep verslechterd. "Vooral in Lelystad Haven, bij Bataviastad, in het Golfpark en alles ten noorden daarvan is de ontvangst van Radio Lelystad behoorlijk onder de maat."
 
De omroep kreeg al te horen dat het de nieuwe frequentie 90.3 MHz zou krijgen. Het was de bedoeling om deze frequentie in het najaar van 2007 al in gebruik te nemen. Doordat Agentschap Telecom, de organisatie die in Nederland gaat over zendfrequenties, meer tijd nodig had om de nieuwe frequentie 90.3 MHz internationaal te coördineren, is het najaar niet gehaald en is de ingebruikname van de nieuwe frequentie uitgesteld. 

Inmiddels is de coördinatie wederom vertraagd door de Belgen. Hierdoor kan Radio Lelystad nog steeds niet de nieuwe frequentie in gebruik nemen. Ook Agentschap Telecom durft geen verwachting te geven wanneer er duidelijkheid is over de datum wanneer het radiostation verhuist naar de nieuwe frequentie.