Home Landelijke radio Radio Lelystad gooit programmering om

Radio Lelystad gooit programmering om

Radio Lelystad gooit op maandag 31 augustus de programmering om. Vanaf deze datum is iedere werkdag tussen 06:00 en 19:00 uur ieder half uur nieuws uit de regio en binnen- en buitenland te horen. Nieuw ieder half uur is ook een verkeersupdate verzorgd door de Verkeersinformatiedient. Daarnaast brengt Radio Lelystad op bepaalde uren een uitgebreid weerbericht en ’s middags entertainment nieuws.

Ook in het weekend brengt Radio Lelystad voortaan het laatste nieuws, weer en verkeer, zegt programmaleider Egbert Kingma. "Onze luisteraars willen graag continu geïnformeerd worden over wat er speelt in de wereld, maar ook in hun eigen woonplaats Lelystad. Door een samenwerking aan te gaan met Novum kunnen we dat nieuws overdag voortaan ieder half uur brengen. En als zender voor een forensenstad bij uitstek is het raar dat we niet melden waar het vast staat op de weg. Ook dat verandert gelukkig per 31 augustus."

Veel huidige programma’s van Radio Lelystad zijn ook in de nieuwe programmering weer opgenomen, soms onder een andere naam. Er zijn ook nieuwe programma’s. Zo wordt Martin Roodenburg de nieuwe presentator in de ochtend. Op zondagochtend is tussen 09:00 en 10:00 uur A Musi muass sein voortaan te beluisteren. Dit programma wordt al via diverse andere lokale omroepen uitgezonden en bestaat uit een uur Duitse muziek, zoals schlager, jodler, blasmusik en echte Volksmusik. "We krijgen geregeld van onze luisteraars te horen dat zij het jammer vinden dat Radio Lelystad geen Duitstalig programma meer heeft. Met het uitzenden van A Musi muass sein weten we zeker dat we heel veel mensen een groot plezier doen."