Home Landelijke radio Radio Flevoland wijzigt programmering om luisteraars te trekken

Radio Flevoland wijzigt programmering om luisteraars te trekken

Radio Flevoland wil vanaf maandag de luistercijfers op gaan krikken. Voornaamste aanpassing is dat het station voortaan 24 uur per dag zal gaan uitzenden. In de uren tussen 19:00 en 06:00 uur zal voortaan non-stop muziek te horen zijn in plaats van Radio 1. Hiermee hoopt de regionale zender het marktaandeel van ongeveer 6,5 procent omhoog te krijgen. “Het is al een oude wens om dit te doen. Wij zijn een van de weinige regionale omroepen die nog Radio 1 doorgeven”, zo legt een woordvoerder ons uit. Vorig jaar zijn we verhuisd naar een nieuw, waardoor we nu de apparatuur hebben om dit te doen.”

Door de aanpassingen wil het station als één geluid naar buiten treden. Ook het jinglepakket zal worden aangepast. Top Format heeft een pakket gemaakt dat het huidige zal vervangen. Verder veranderen er een aantal kleine programmatische dingen. Het ochtendprogramma ‘Ochtendeditie’ zal voortaan door de presentator zelf geschoven worden. Het programma ‘Espresso’ gaat daarbij verdwijnen. Een nieuw programma zal gemaakt worden door slechts 1 persoon.

Om de wijzigingen kracht bij te zetten start de zender maandag ook met een bescheiden reclamecampagne om nieuwe luisteraars naar het station te lokken. “We gaan onze reportagewagens bestickeren en ons gebouw aankleden. Daarnaast komen er ook advertenties in clubbladen en gaan we bierviltjes bedrukken”, ligt de woordvoerder toe.