Home Landelijke radio OLON dringt aan op wetgeving over financiering lokale omroepen

OLON dringt aan op wetgeving over financiering lokale omroepen

De Organisatie voor Lokale Omroepen Nederland (OLON) heeft er bij de mediawoordvoerders van de fracties in de Tweede Kamer op aangedrongen om snel wetgeving te ontwerpen om de financiering van lokale omroepen te regelen. De organisatie pleit voor een amendement tijdens de behandeling van het wetsvoorstel ‘financiering regionale omroepen’ van volgende week in de Tweede Kamer.

Eind november 2004 heeft de Tweede Kamer met algemene stemmen de motie Bakker aangenomen die de regering verzoekt te waarborgen dat de middelen die de overheid jaarlijks ter beschikking stelt voor de lokale omroepen via de algemene uitkering aan de gemeenten, voortaan ook bij de lokale omroepen terechtkomen. Hetzij door een specifieke uitkering, hetzij door de vorming
van een afzonderlijk fonds voor dit doel.

Volgens de OLON is staatssecretaris Van der Laan van media niet plan deze motie uit te voeren. De organisatie heeft geen vertrouwen in toegezegd overleg tussen Van der Laan en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het ministerie van Binnenlandse Zaken.