Home Landelijke radio Radio Decibel officieel van start in Midden-Brabant

Radio Decibel officieel van start in Midden-Brabant

Radio Decibel Midden-Brabant gaat vandaag officieel van start. De van oorsprong Eindhovense zender breidt daarmee voor het eerst uit over de rest van Brabant. De nieuwe etherfrequentie 107.6 FM ging vrijdag 20 mei al de lucht in om te testen.

Radio Decibel zendt nu al uit vanuit Nuenen, Helmond en Waalre op licenties van lokale omroep. In Brabant zal worden uitgezonden op de vergunning van de Stichting OHM (Oirsterwijk, Heukelom en Moergestel). Officieel zendt Decibel in opdracht van deze stichting het raamprogramma uit. “Zij kennen de Mediawet en voldoen aan de ingewikkelde eisen van het Commissiriaat voor de Media”, zo zegt voorzitter C. Schoenmakers van de Stichting OHM. De gemeente Oisterwijk kent momenteel alleen radio-uitzendingen van de Moergestelse zender MTV, die ook valt onder OHM. Die uitzendingen op zondagmorgen tussen 10:00 en 12:00 uur blijven gewoon bestaan. Decibel zal dan niet op de zender te horen zijn.

Radio Decibel heeft een nieuwe antenne geplaatst op het verkeersknooppunt De Baars, waar de N65 en de A58 samenkomen ten zuid-oosten van Tilburg. De antenne zit in een hoogspanningsmast. “Dat we als lokale zender in die mast zitten is vrij uniek”, zo zegt woordvoerder Perry Oerlemans van Decibel.

Door de constructie is Decibel nu ook te horen in Tilburg en omstreken. Het is al lang een wens van Decibel om uit te breiden. Al drie jaar lang wordt geprobeerd een frequentie in midden-brabant te bemachtigen.