Home Landelijke radio Radio Decibel Eindhoven en Amsterdam gaan samen

Radio Decibel Eindhoven en Amsterdam gaan samen

Radio Decibel Amsterdam en Radio Decibel Eindhoven gaan officieel samen. Vanaf  eind maart is Radio Decibel in heel Midden- en West-Nederland en in een groot deel van Brabant te horen met dezelfde programmering. Daarmee komt ook meteen een eind aan de groei. De Nederlandse wetgeving staat een groter zendbereik niet toe.

Weijmans Media, één van de eigenaren van Radio Decibel Einhoven trekt zich terug uit het medium radio. De andere eigenaar, Perry Oerlemans, heeft zijn belang ondergebracht bij Decibel Radio Formats. Hierdoor kunnen de twee (gescheiden) Decibels weer in een bedrijf, dat eigendom is van Boomerang Unlimited, worden ondergebracht.

Met Eindhoven zijn er straks vijf regionale edities van Radio Decibel. In april wil Decibel, in samenwerking met de NL10, -20, -30 en -70-bladen, het regionale karakter van het station te versterken. De NL-bladen zijn net als Radio Decibel onderdeel van Boomerang Unlimited.

Door de overname gaat Perry Oerlemans, voormalig eigenaar van Radio Decibel Eindhoven, aan de slag als commercieel directeur bij Decibel. 

Radio Decibel Eindhoven is is sinds augustus 2007 commercieel. Voorheen was de zender een samenwerking van enkele lokale omroep rond Eindhoven. Na een fusie met Royaal FM werd de zender commercieel.