Home AM Radio Radio 747AM onder vuur

Radio 747AM onder vuur

Het onderzoeksbureau McKinsey heeft de Hilversumse publieke omroepen wederom laten schrikken. Het bureau onderzoekt hoe de omroepen efficiënter kunnen werken aangezein ze moeten bezuinigen. Dit keer ligt Radio 747AM onder vuur. Volgens het bureau kunnen ze worden afgeschaft. Dat is een van de adviezen die het bureau doet aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW).

In het minimumscenario zendt 747AM alleen nog maar de wettelijk verplichte programma’s uit. Dit zou een besparing van 13 miljoen euro opleveren. In het ergste geval moet de zender worden opgeheven, wat een besparing van 28,4 miljoen betekent.

Ook dit werd bekend gemaakt door het televisie-programma NOVA. Die onthulde afgelopen week ook al dat het onderzoeksbureau voorstelde om de Wereldomroep meer dan 80 procent te laten bezuinigen.

De publieke omroepen kunnen volgens die voorstellen ook 30 procent op de kosten van hun actualiteitenprogramma’s beparen door redactie en faciliteiten te delen.

Ook het Symphonieorkest en het Metropole Orkest liggen onder vuur. In het minst erge scenario voorziet McKinsey volgens NOVA dat het Radio Symphonieorkest en het Metropole Orkest moeten worden afgeschaft. Hiermee valt 12,4 miljoen te bezuinigen. In het ergste geval moet ook het Radio Kamerorkest eraan geloven.