Home Landelijke radio Radio 6 krijgt Jazz Media Award

Radio 6 krijgt Jazz Media Award

Radio 6 heeft de Jazz Media Award gekregen op de Dag van de Nederlandse Jazz, afgelopen vrijdag. Ongeveer 40 kenners van de Nederlandse jazz mochten
stemmen op de vijf genomineerden: Jaap Lüdeke, Frans van Leeuwen, Jeroen de Valk, Co de Kloet en Radio 6. "Twee jazzjournalisten, een schrijver, een radiomaker en een radiozender met een heel team erachter", zo omschreef de vorige winnares Amanda Kuyper de vijf genomineerden.

De Jazz Media Award wordt toegekend aan fotojournalisten, recensenten, programmamakers, presentatoren, bladen en internetmagazines, televisie of radio. De prijs spreekt de waardering uit voor wat de winnende journalist of medium tot nu toe heeft bereikt. Daarnaast moet de prijs voor andere media een aansporing zijn om over jazz te publiceren of op een andere manier met jazz bezig te zijn. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt.

Uiteindelijk kreeg Radio 6 dit jaar de meeste stemmen. "Want ook zonder FM-frequentie maakt Radio 6 zich sterk voor de jazz die het elders al zo moeilijk heeft. Kijk naar de malaise rond Arrow Jazz FM, de teloorgang van de Concertzender het verlies van het jazzprogramma van Hans Dulfer op BNR", aldus prijsvoorzitter Lodewijk Bouwens.

Namens Radio 6 namen zendermanager Florent Luyckx en NPS-programmamaker en presentator Co de Kloet de prijs in ontvangst. Florent Luyckx: "Achter Radio 6 zit een heel team met omroepen. Zij en de Publieke Omroep gaan van Radio 6 een nog betere zender maken met nog meer nadruk op jazz."

Co de Kloet stond stil bij de totstandkoming van Radio 6 en zei blij te zijn dat vijf omroepen zich sterk maken voor de jazz op Radio 6: "Radio 6 gaat dé jazz-zender van Nederland worden."