Home Landelijke radio Radio 538 en gemeente Amsterdam nog in gesprek over Koninginnedagfeest

Radio 538 en gemeente Amsterdam nog in gesprek over Koninginnedagfeest


Radio 538 is nog in gesprek met de gemeente Amsterdam over het Konininnedagfeest op het Museumplein. Eerder besloot burgemeester Eberhard van der Laan dat er geen grote feesten meer in het centrum mogen worden gehouden, omdat die overlast veroorzaken voor de Amsterdammers.

Afgelopen vrijdag was er een gesprek tussen de radiozender en de burgemeester. Tegenover het ANP heeft Radio 538 gezegd dat uiterlijk 1 december duidelijk moet zijn wat er gaat gebeuren met het evenement. Dan is ook duidelijk of het feest definitief niet doorgaat in Amsterdam. De gemeenteraad praat binnenkort ook over het besluit. Dan willen Radio 538 en Slam!FM een petitie aanbieden.

De Jongerenorganisatie van Groen Links (DWARS) in Den Haag wil dat het feest naar de Hofstad komt, meldt Omroep West. Volgens DWARS maakt het feest Den Haag aantrekkelijker voor de jeugd. Ook de VVD in de gemeenteraad van Den Haag wil Radio 538 graag naar de stad halen.

Volgens advocaat Bram Moszkowicz kan Amsterdam het evenement niet verbieden. "Er is geen goede reden voor om Radio 538 de vergunning die al jaren achtereen is verstrekt, nu te onthouden", zei de advocaat bij Ruud de Wild in de uitzending. "Het muziekfestijn is niet de oorzaak van de rotzooi in de hoofdstad." Een rechtszaak zou volgens Moszkowicz kansrijk zijn.

Vorig artikelCalvé wint Het Houten Reclameblok 2011
Volgend artikelLeden TROS, VARA en NCRV stemmen in met omroepfusies