Home Landelijke radio Radio 5 zeer tevreden met respons op Week van de Jaren 50

Radio 5 zeer tevreden met respons op Week van de Jaren 50

De ‘Week van de Jaren 50’, de eerste themaweek van het onlangs vernieuwde Radio 5, heeft de eerste dag meteen veel respons opgeleverd. Radio 5 laat weten dat luisteraars massaal bellen met redactie en vertellen over hun persoonlijke herinneringen aan dit decennium. Ook de internetsite werd goed bezocht; er waren ruim 8.000 bezoekers, een veelvoud van het aantal dat normaal de site bekijkt.

Tot en meer vrijdag is de ‘Week van de Jaren 50’ dagelijks van 7:00 uur tot 18:00 uur op Radio 5 te horen. De zender draait op die uren alleen muziek uit de jaren vijftig en de presentatoren ontvangen gasten die een bijzondere rol speelden in dit decennium.

“De respons die wij krijgen op deze themaweek is overweldigend en veel groter dan wij hadden verwacht”, vertelt Kees Toering, zendercoördinator Radio5. “Niet alleen het aantal mensen dat reageert is indrukwekkend, maar ook de inhoud van de reacties. Mensen geven aan met volle teugen te genieten en tonen zich dankbaar omdat wij stilstaan bij dit decennium. De persoonlijke herinneringen die luisteraars met ons delen zijn vaak heel ontroerend. Duidelijk is dat de jaren vijftig nog volop leven bij de Radio 5 luisteraars.”

De week wordt vrijdag van 10:00 en 16:00 uur afgesloten met de ‘Top 100 van de Jaren 50’ gepresenteerd door Jan Steeman, Jeanne Kooijmans en Hijlco Span. Luisteraars kunnen tot donderdag 12.00 stemmen op deze lijst. Ruim 40.000 mensen hebben inmiddels hun stem uitgebracht.

Vorig artikelDennis Verheugd naar Radio 10 Gold
Volgend artikelKink FM: Peter Overman weg, Bastiaan Nagtegaal nieuw in de nacht