Home Landelijke radio Radio 3FM zendt Live 8 integraal uit

Radio 3FM zendt Live 8 integraal uit

Radio 3FM zal zaterdag 2 juli een rechtstreeks en integraal verslag van ‘Live 8’ uitzenden. Het concert is een initiatief van Bob Geldof en Midge Ure, die twintig jaar geleden ook de organisatoren waren van het Live Aid-concert. Het evenement vindt plaats vier dagen voor de aanvang van de G8-top in Schotland.

Doel van het evenement is om wereldwijd bekendheid te geven aan de ‘Make Poverty History’-organisatie. Deze organisatie, waar onder anderen Bob Geldof en U2-zanger Bono deel van uitmaken, wil dat de rijkste landen de schulden van de ontwikkelingslanden kwijtschelden en de hulp aan deze landen verdubbelen. Daarnaast pleiten ze onder meer ook voor een eerlijke handel, waarbij de ontwikkelingslanden echt de kans krijgen een betere toekomst op te bouwen.

Met Londen (Hyde Park) als basis, waar artiesten als Paul McCartney, Madonna, Elton John, Coldplay, U2 en Robbie Williams optreden, zal ‘Live 8’ nog in vier andere steden op historische locaties plaatsvinden. Zo zal in Berlijn de Brandenburger Tor als podium dienen voor onder anderen Lauren Hill en A-HA. In Parijs (Versailles) zullen onder meer Manu Chao, Youssou N’Dour en Andrea Bocelli optreden. In Rome (Circus Maximus) zijn Faith Hill, Zucchero en Duran Duran te zien en te horen. In Philadelphia zal het concert worden gehouden in het Museum of Art met onder meer Will Smith (als host), Bon Jovi, Maroon 5, P Diddy, Stevie Wonder, Jay-Z en 50 Cent.