Een foutje? Dat is niet helemaal duidelijk, maar opmerkelijk is het wel. Op NPO Radio 2 was zondag 30 juni een uur lang precies dezelfde uitzending van ‘Muziekcafé’ te horen als op tijdslot een week eerder. Met dezelfde woorden van presentator Daniël Dekker en dezelfde muziek.

“Gisteren hebben we het nog gevierd in De Vorstin in Hilversum, toen stond hij op ons podium, ook jarig: Jeroen van der Boom”, begon Daniël zijn uitzending op 30 juni. Onjuist, want Jeroen van der Boom was 22 juni te gast in ‘Muziekcafé’.

Dezelfde muziek

De playlist met muziek was op beide zondagen ook nagenoeg hetzelfde. Na Jeroen van der Boom was Duncan Laurence te horen, gevolgd door Ilse de Lange. En Daniël kondigde in de uitzending van zondag 30 juni Time Waits For No One af als Radio 2 Topsong, terwijl het nummer van Freddie Mercury toen allang geen Topsong meer was.

Het tweede uur van ‘Muziekcafé’ op zondag 30 juni verschilde wel van de week ervoor. Ook de muziek in het tweede uur van de uitzending was anders.

Verklaring

Radio-uitzendingen worden wel eens herhaald, al is dat bij NPO Radio 2 niet gebruikelijk. Of er sprake is van een fout, is onduidelijk. AVROTROS, die de uren uitzendt, heeft nog niet gereageerd op vragen van deze website.

Sinds begin dit jaar is ‘Muziekcafé’ ook op zondag te horen op Radio 2, horizontaal aan de uitzending op zaterdag. Hoe vaak de zondageditie live is, is niet bekend.

‘Muziekcafé’ van 30 juni (link) begon na de reclamejingle met een radiostilte van bijna 14 seconden. Vervolgens werd Tina Turner ingestart, maar de plaat werd halverwege afgekapt. Vanaf dat punt is de uitzending identiek aan die van de week ervoor (link).

Foto: Ruud Baan