Home Landelijke radio Radio 2 presenteert de eerste Albumweek

Radio 2 presenteert de eerste Albumweek

Radio 2 presenteert van maandag 14 april tot en met vrijdag 18 april de eerste Radio 2 Albumweek. In deze week komen Klassieke popalbums, vergeten tracks, meesterlijke conceptalbums en legendarische live-albums aan bod.

In de Radio 2 Muzieknachten is er extra aandacht voor lange tracks. In ‘Tijd voor Twee’ besteedt Frits Spits bovendien dagelijks aandacht aan een album dat maatschappelijk stof deed opwaaien. Hans Schiffers gaat in ‘Schiffers.FM’ op zoek naar de mooiste en vreemdste hoesontwerpen en blikt terug op toen hypermoderne uitvindingen als de quadrofonische grammofoonplaat, de 8-Track en de video-LP. Schiffers.FM houdt tevens een verkiezing van het beste Nederpopalbum, de uitslag wordt bekend gemaakt op donderdag 17 april.

De week eindigt op vrijdag 18 april met de Album Top 100 gepresenteerd door Daniël Dekker en Hans Schiffers, waarvoor de luisteraars nog tot 16 april een stem kunnen uitbrengen. Aansluitend (van 18.00 tot 20.00 uur) presenteert Frits Spits weer een twee uur durende Albumtrip.