Home Landelijke radio Radio 2 in de ban van de Jaren 70

Radio 2 in de ban van de Jaren 70

Radio 2 is tot en met vrijdag 27 april volledig in de ban van de jaren 70. Centraal tijdens deze Radio 2 Week van de Jaren 70 staan de 70 voorwerpen die de luisteraars kenmerkend vonden voor dat decennium, zoals de bielzen in de tuin, de eerste walkman, de benzinebonnen en het petje van Ome Willem. Ieder programma behandelt een aantal voorwerpen uit deze ’70 van 70′.

Radio 2 besluit de week met een Seventies-concert op vrijdag 27 april. De hoogtijdagen van de Amerikaanse westcoast-muziek herleven tijdens het optreden van de gelegenheidsgroep Motel Westcoast, met onder meer Syb van der Ploeg en Mirjam Timmer. Special guest is de Amerikaanse band Venice.

Morgen gaat Frits Spits met Tijd voor Twee in het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch op zoek naar nog meer voorwerpen uit de jaren 70. Die dag houdt het museum een innamedag voor haar jaren 70-expositie ‘Wauw’ die vanaf oktober daar te zien zal zijn. Tijdens de innamedag kan iedereen voorwerpen ‘ter expositie’ aanbieden.

De Week van de Jaren 70 wordt op vrijdag 27 april afgesloten met een Seventies-concert in de Heineken Music Hall. Motel Westcoast speelt de onvergetelijke songs van de grote artiesten van de Californische kust, zoals The Eagles, Joni Mitchell, Crosby, Stills, Nash & Young, The Byrds en Fleetwood Mac. Als special guest speelt de Amerikaanse band Venice een miniconcert. De Eagles-coverband De Egels verzorgt het voorprogramma.

De gelegenheidsband Motel Westcoast, waarin topmuzikanten zoals Syb van der Ploeg, Julian Thomas, Edward Reekers en Mirjam Timmer, toerde de afgelopen maanden met veel succes langs de Nederlandse theaters. Het concert wordt rechtstreeks uitgezonden op Radio 2.

Vrijdag 27 april presenteren Hans Schiffers (12:00 – 16:00 uur) en Bert Kranenbarg (16:00 – 19:00 uur) de Top 70 van de Jaren 70, de volgens de luisteraars 70 beste nummers van drie decennia geleden. Iedereen kan nog tot donderdag 26 april 12:00 uur een stem uitbrengen op de website van Radio 2.

Vorig artikelWereldomroep brengt krant uit in vakantiemaanden
Volgend artikelAstrid Babonnick directeur Veronica Radioschool